ΟΠΑΠ: Στα 66,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου 2018

Πηγή: ΟΠΑΠ

Στα 737,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν στο πρώτο εξάμηνο 2018 τα καθαρά έσοδα προ εισφορών του ΟΠΑΠ, αυξημένα κατά 7,1% έναντι του πρώτου εξαμήνου 2017.

Το μικτό κέρδος από παιχνίδια διαμορφώθηκε στο πρώτο εξάμηνο 2018 στα 288,1 εκατ. ευρώ υψηλότερα κατά 6,9% σε ετήσια βάση. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 157,4 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 20,5% ή αυξημένα κατά 10,3% σε σύγκριση με τα προσαρμοσμένα EBITDA πρώτου εξαμήνου 2017. Τα καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου 2018 ανήλθαν στα 66,1 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 32,9% σε ετήσια βάση.

Ο OΠΑΠ ανακοίνωσε και τη διανομή προμερίσματος για τη χρήση 2018 στα 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Ντάμιεν Κόουπ δήλωσε τα εξής για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας:

«Μετά από ένα ισχυρό πρώτο τρίμηνο, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω καλές επιδόσεις από την ομάδα του OΠΑΠ και το δεύτερο τρίμηνο. Συγκεκριμένα τα έσοδα και η κερδοφορία του OΠΑΠ σημείωσαν και πάλι ανάπτυξη. Τα αποτελέσματά μας εξακολουθούν να ενισχύονται από την αυξανόμενη συνεισφορά των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) και τη βελτίωση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου μας συνολικά.

»Το δεύτερο τρίμηνο ωφεληθήκαμε επίσης από την δραστηριότητα των πρώτων εβδομάδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, με τη χρήση των συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs) να αυξάνεται.

»Παρόλο που η ανάκαμψη της οικονομίας δεν έχει ακόμη συμβάλλει καθοριστικά στην τόνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης, ο OΠΑΠ εξακολουθεί να επιτυγχάνει τους στρατηγικούς του στόχους στο πλαίσιο του Οράματος 2020. Ο εκσυγχρονισμός του δικτύου των καταστημάτων συνεχίζεται, και ήδη μέσα στο 2018 έχουν ανοίξει περισσότερα από 300 νέα πρακτορεία OΠΑΠ και 38 νέα Gaming Halls.

»Είμαστε, επίσης, ιδιαίτερα υπερήφανοι για την επιτυχή και έγκαιρη υλοποίηση του προγράμματος τεχνολογικού μετασχηματισμού της εταιρείας μας. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα αυτού του είδους που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ευρώπη, με την εγκατάσταση περισσότερων από 50.000 νέων διαφορετικών συσκευών. Το έργο αυτό θέτει γερά θεμέλια για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών και για μελλοντικά οφέλη για τους πράκτορές μας.

»Για το υπόλοιπο του έτους, θα εστιάσουμε στην ανάπτυξη της πελατειακής βάσης των VLTs, την εισαγωγή νέων προϊόντων στοιχηματισμού και αριθμολαχείων στα καταστήματά μας, καθώς και την έναρξη λειτουργίας της νέας μας διαδικτυακής πλατφόρμας στοιχηματισμού. Έχουμε, λοιπόν, μια ακόμη απαιτητική περίοδο μπροστά μας, καθώς και πίστη στις δυνατότητές μας να εκπληρώσουμε τους στόχους μας».